Általános Szerződési Feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatos kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

ÜZEMELTETŐI ADATOK, INFORMÁCIÓK

Cégnév: Idealisator Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
Székhely: 1047 Budapest, Attila utca 128-144. C. ép. A. lház. fszt. 76.
Iroda és levelezési cím: 1047 Budapest, Attila utca 132/A fszt.
Panaszkezelés cím: 1047 Budapest, Attila utca 132/A fszt.
Telefon: 06 30 443 4250
Ügyvezető igazgató: Kálmánházi István
Kapcsolattartó: Kovalikné Vámos Erika
E-mail: info@olymping.hu
Adóigazgatási szám: 14631481-2-41
Cégjegyzékszám: 01-09-912718
Kibocsátó cégbíróság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság
Számlaszám: 12600016-13073548-32766937
Adatkezelési nyilvántartási azonosító:  Az adatkezelés bejelentése 2011.08.30-án megtörtént. Ügyszám: ABI-2879/2011/N
Szerződés nyelve: magyar
Szállítási partner: GLS
Személyes átvételi lehetőség: 1047 Budapest, Attila utca 132/A fszt.
Megrendelések feldolgozása hétköznapokon történik: 9-16 óra között
Megrendelések teljesítésének átlagos ideje munkanapban megadva: 2-10 munkanap
Webáruház domain: www.olymping.hu

TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ ADATAI

Cégnév: Idealisator Hungary Kft.
Székhely: 1047 Budapest, Attila utca 128-144. C. ép. A. lház. fszt. 76.
Elérhetőség: 06 30 443 4250, levelek@idealisator.com

MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK

Webáruházunkban férfi ingeket és férfi alsó pólókat talál. Az egyes termékek tulajdonságait, jellemzőit a termékoldalon tudja megnézni.
A termék adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.
Megrendelés után a terméke(ke)t pár napon belül postázzuk vagy a fent megadott címen személyesen is átvehető.

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatók:
• OLYMP Luxor férfi ingek
• OLYMP Level Five férfi ingek
• OLYMP No. Six férfi ingek
• OLYMP férfi alsó pólók

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak egységárak, magyar forintban értendők és tartalmazzák a törvényben előírt 27% áfát.
Külön szállítási és csomagolási költség nem kerül felszámításra.

Az oldalon feltüntetett kedvezményes termékek esetében más kedvezmény nem vehető igénybe, vagyis két kedvezmény nem vonható össze.
Minden esetben a nagyobb kedvezményt vesszük figyelembe.

RENDELÉSI INFORMÁCIÓK

A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges, amennyiben szeretné a legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, praktikus lehet a regisztráció elvégzése.

MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 9-16 óra között. A megadott időponton kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben ez a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Rendelés leadásakor a vásárló egy automatikus email-t kap a megrendelésről és a várható szállítási időről.
Amennyiben a rendelt termék van raktáron 1-2 nap a szállítási idő, ha be kell rendelnünk a gyártótól akkor legalább 4-7 munkanap.
Mostanában sok esetben előfordul, hogy a gyártó egy terméket nem tud időben szállítani és emiatt több hetet várni kell rá, ezt mindenképp egyből jelezzük a vásárló felé.

A vevő kérésére a terméket félretesszük és későbbi időpontban adjuk csak fel, de ez maximum 1 hét lehet.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg.
Amennyiben a megrendelés elküldését követően nem kap a megadott email címre visszaigazolást, javasoljuk ellenőrizze a SPAM mappát a levelező rendszerében. Amennyiben nem kapta meg a visszaigazolást, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a megadott elérhetőségeink egyikén.

A MEGRENDELT TERMÉK DÍJÁNAK FIZETÉSE

Webáruházunkban az alábbi fizetési módok közül tud választani: 
• Utánvét – készpénz/bankkártya a futárnak az áru átvételekor
• Előre utalás
• Bankkártya
• Készpénz vagy bankkártya – személyes átvételkor az irodánkban

15 darabnál több termék rendelése esetén 50% előleget kérünk vagy a teljes összeg előre utalása esetén adjuk csak fel a megrendelt termékeket.

Át nem vett csomag esetén, újrarendeléskor csak előre utalás esetén adjuk fel a csomagot.

A fizetendő összeg a megrendelés összesítője és a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.
A beírt kuponkódot csak úgy fogadjuk el, ha megfelel minden, az oldalon feltüntetett feltételnek, hiába vonja le a rendszer hibásan a kedvezményt.

A vételárról minden esetben Áfás számlát állítunk ki, a megrendelésben megadott névre és címre és email-ben küldjük el.

ELJÁRÁS HIBÁS ÁR ESETÉN

Előfordulhat, hogy – pl. technikai hiba miatt – hibás ár szerepel a honlapon. Hibás ár esetén a megrendelést nem áll módunkban elfogadni és nem vagyunk kötelesek a terméket hibás áron értékesíteni.
Hibás ár feltüntetése esetén munkatársunk felajánlja a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS, INFORMÁCIÓK

Webáruházunk megrendeléseit a GLS kézbesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni vagy GLS csomagpontra kérni a csomagot. A GLS kétszeri sikertelen kézbesítést követően visszaküldi a csomagot a feladónak.

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS DÍJSZABÁSA

A szállítás Magyarország területén INGYENES!
Abban az esetben számítunk fel szállítási díjat, ha a termék cseréjére kerül sor vagy ha a megrendelő sikertelen kézbesítés után újraküldést kér. Valamint át nem vett csomag esetén, a legközelebbi rendeléskor is kiszámlázzuk a szállítási díjat. Díja bruttó 2.000 Ft. Ilyen esetben csak előre utalás után teljesítjük a rendelést.

15 darabnál több termék rendelése esetén szállítási díjat számíthatunk fel.

FELHÍVÁS A CSOMAGOK ÁTVÉTELÉVEL KAPCSOLATBAN

A megrendelés elküldésével fizetési kötelezettsége keletkezik. Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt terméke(ke)t, amennyiben a megrendelés után el tudja utalni az összeget vagy a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak.

Személyes átvétel esetén az értesítéstől számított egy héten belül átvehető a termék. Egy hét után a rendelést töröljük.

Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén új rendelést teljesíteni kizárólag a csomag ellenértékének és a szállítási díj előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani. 

CSERE

Amennyiben az ing mérete nem megfelelő vagy a színe élőben mégsem tetszik a megrendelőnek, lehetőség van a cserére, ha az átvételtől számított 14 napon belül ezt jelzi felénk írásban az info@olymping.hu címre.
Csak abban az esetben cserélünk, ha az ing nincs kimosva, nem sérül, nem lesz foltos és a teljes csomagolása épségben megvan (papírok, tűk, merevítők, címkék stb)

A visszaküldés díja csere és elállás esetén is a vevőt terheli.
A csere ing szállítási díját kiszámlázzuk, az bruttó 2.000 Ft.

14 napon túl nem áll módunkban bontott inget cserélni.

Az alsó pólókat higiéniai okból nem cseréljük. Fehérneműnek minősűlnek így az elállási jog sem gyakorolható.

JÓTÁLLÁS

Ha a megrendelt termék hibás, akkor azt az Idealisator Hungary Kft díjmentesen kicseréli. Abban az esetben, ha ezt a lehetőséget nem kívánja igénybe venni, a termék vételárát visszatérítjük Önnek.

ELÁLLÁSI/FELMONDÁSI JOG GYAKORLÁSÁRÓL SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÁS

Ön 14 napon belül jogosult indoklás nélkül elállni a vásárlástól. Elállás esetén a visszaküldés díja a vásárlót terheli.
Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indoklás nélkül felmondani a szerződést.
Az elállási/felmondási határidő, a termék átvételének napjától számított 14 nap.
Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni email-ben az info@olymping.hu email címre. Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat mintát is.
Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.
A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási / felmondási jog 
• Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiai mozgások, ingadozásoktól függ
• Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra
• Romlandó vagy minőségét rövid ideit megőrző termékek
• Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta
• Olyan zárt csomagolású termékek esetén amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a védőcsomagolás felbontását követően nem küldhető vissza – Ebbe a kategóriába tartoznak OLYMP alsó pólóink.

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Az Idealisator Hungary Kft. jelen adatvédelmi tájékoztató közzététele útján tesz eleget az érintettek személyes adatok kezelésére vonatkozó, AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE által előírt előzetes tájékoztatási kötelezettségének, amelynek értelmében a Rendelet vonatkozó cikkei szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell az adatkezeléssel érintettek rendelkezésére bocsátani.

Adatkezelő adatai:

Cégnév: Idealisator Hungary Kft
Székhely: 1047 Budapest, Attila utca 128-144. C. ép. A. lház. fszt. 76.
Telephely/Adatkezelés helye: 1047 Budapest, Attila utca 132/A fszt.
Cégjegyzékszám: 01-09-912718 
Adószám: 14631481-2-41 
Email cím: info@olymping.hu 
Telefonszám: 06 30 443 4250 
Képviselő neve: Kálmánházi István

Vásárlók, megrendelők adatainak kezelése 

Kezelt adatok köre: 
• név 
• email cím 
• telefonszám 
• irányítószám 
• település 
• utca, házszám, emelet, ajtó

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is.

Adatkezelés célja: megrendelés teljesítése, számlázás, kapcsolattartás, vásárlók nyilvántartása, számviteli kötelezettség teljesítése, esetleges panaszkezelés

Adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) a) szerinti érintett hozzájárulásával

Adattárolás határideje: amennyiben az érintett kéri 5 munkanapon belül töröljük adatait, a számlázási adatokat a 2000. évi C törvény szerinti 8 év után

A szállításhoz szükséges adatokat munkatársunk a GLS futárszolgálat részére továbbítja. (név, cím, telefonszám, email cím)

Megrendeléskor regisztrálhat és regisztráció nélkül is vásárolhat. Regisztráció esetén a fenti adatokon kívül egy jelszó megadására is szükség van. 
Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre – tárolásra: 
• eddigi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája) 
• regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában), számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége, korábban megadott adatok

Adatai módosítását, törlését emailben az info@olymping.hu címen kérheti. A kérést 5 munkanapon belül teljesítjük és intézkedésünkről email-ben tájékoztatjuk.

Email hírlevelekre feliratkozók adatainak kezelése 

Kezelt adatok köre: 
• email cím

Hírlevélre feliratkozhat regisztráció alkalmával vagy a webáruház oldalain.

Adatkezelés célja: heti rendszerességgel hírlevelek küldése újdonságainkról, akcióinkról, valamint a feliratkozásától számított meghatározott időpontokban automatikus tájékoztatók küldése

Adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) a) szerinti érintett hozzájárulásával

Adattárolás határideje: hírlevélszolgáltatás üzemeltetésének végéig, valamint ha az érintett kéri, 5 munkanapon belül töröljük adatait

A hírlevélről történő leiratkozási lehetőség minden általunk küldött levél alján biztosított a leiratkozás gombra történő kattintással, valamint az info@olymping.hu címre küldött levélben is kérheti leiratkozását.

Az Idealisator Hungary Kft által küldött hírlevelek tartalma tájékoztató jellegű aktuális akciókra, információkra hívja fel a figyelmet tartalmukkal.

Google Analytics

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése és harmadik fél számára továbbításra statisztikai célokból. Az Idealisator Hungary Kft által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek a http://www.google.com/analytics weboldalon.

Cookie-k (sütik)

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldalon észlelt utolsó felhasználói aktivitást követő 60 perc után kerül törlésre.

A jelen tájékoztatóban nem meghatározott kérdésekben az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR) szabályai az irányadóak.

Az adatkezelés bejelentése 2011.08.30-án megtörtént. Ügyszám: ABI-2879/2011/N

Jogorvoslattal élhet 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 
Posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c  
Telefon: +36 (1) 391-1400 
Fax: +36 (1) 391-1410 
URL: http://naih.hu

EGYÉB RENDELKEZÉSEK, INFORMÁCIÓK

A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az Idealisator Hungary Kft Általános Szerződési Feltételeit, adatkezelési nyilatkozatát.