Alkalmi ruha

Meghívták egy rendezvényre, ünnepségre ahova ki kell öltözni és most keresi a megfelelő alkalmi ruhát?

Először is nézze meg a meghívón feltüntetett Dress Code-ot.
A lap alján talál egy kis segítséget a Dress Code-hoz leírtak értelmezéséhez.

Ha nincs Dress Code feltüntetve, próbáljunk meg alkalomhoz illő öltözetet választani. (Pl. egy elegáns ing mindig jó alkalmi ruha esküvőre)
Webáruházunkban válassza ki a megfelelő férfi inget és nyakkendőt.

Ha egy igazán elegáns ruhára van szüksége, válasszon OLYMP Luxor Soirée ingeink közül. Ezeknek a különleges alkalmakra való ingeknek, a megnyerő tulajdonságai a dupla mandzsetta, rejtett gombolás. Tökéletes vőlegény ruha is.
Normál és karcsúsított szabású ingek, hagyományos és szmoking gallérral is rendelhetőek.

Elég csak egy egyszerű, divatos ing? Az OLYMP ing akkor is kitünő választás, akár öltönyhöz is egy OLYMP selyem nyakkendővel kiegészítve.

Az alábbi linkek közül kattintson az Önnek megfelelőre és válogasson divatos ingeink közül:
Luxor comfort fit (bő szabás) ingek »
Luxor modern fit (enyhén karcsúsított) ingek »
Level Five body fit (duplán karcsúsított) ingek »
No. Six super slim (extrém karcsúsított) ingek »

Dress Code értelmezése

White tie:
A „White Tie” viselet a lehető legelegánsabb öltözet. Uraknak frakkot, fehér inget, fehér mellényt és fehér csokornyakkendőt jelent. Hölgyeknek „White Tie” esetén nagyestélyi a kötelező viselet könyékig érő kesztyűvel kiegészítve.

Black tie:
A „Black Tie”, fekete szmoking – fekete csokornyakkendő viseletet ír elő urak számára. Hölgyeknek estélyi, kesztyű nélkül, ujjatlan hosszú ruha, melyet viselhetnek stólával, de lehet rövid koktélruha is, attól függően, hogy milyenek a helyi szokások.

Black Tie Optional, Black Tie Invited: 
Lehetőséget ad arra, hogy eldöntsük, szmokingban menjünk, vagy ha úgy ítéljük meg, akár egy sötét öltönyben és nyakkendőben. A nőkre nézve nincs sok választás: nagyestélyi vagy koktélruha.

Formal:
Nagyjából a “Black Tie”-nak felel meg. Az uraknál fehér ing helyett elfogadott a fekete is és akkor a nyakkendő nem kötelező. A hölgyeknek pedig nagyestélyit illik viselni.

Semi-formal:
Az uraknak nem szükséges a szmoking, mindössze az öltöny, a hölgyek tekintetében pedig a koktélruha, elegáns kosztüm az elfogadott.

Informal:
Ez az előírás bár nem igényel nagyon különleges öltözéket, azért mégsem jelent egyet a Casuallel. Az urak viseljenek öltönyt, nyakkendőt, a hölgyek pedig kosztümöt.

Business formal:
Az urak esetében megegyezik a Semi-Formallal, a hölgyek esetében kikötés, hogy elegánsak legyenek, de ruhájuk ne legyen kivágott.

Casual: 
Ebben az esetben nincsenek megkötések, ránk bízzák, hogy mit viseljünk. Magyar megfelelője hétköznapi.